Zondagavond is rond 18.15u een buitenbrand met houten paletten en plastic bakken bij Super GB-Alma Herentals uit de hand gelopen. Er was felle rookontwikkeling. Brandweer Herentals kwam met groot materieel ter plaatse.




Door een onbekende oorzaak was een stapel plastic bakken en houten paletten achteraan supermarkt Alma aan de Noorderwijksebaan in brand geraakt.

Toen de brandweer arriveerde, waren een aantal bakjes gesmolten en stond de uitgelopen massa plastiek op het asfalt in brand. Dat ging gepaard met een felle rookontwikkeling. Ook het reclamepaneel aan de achterkant van de winkel smolt gedeeltelijk weg.

De brandweer kon het vuur snel blussen en maakte de deur van het magazijn aan de achterkant van het warenhuis open. De warmte had ook binnenin het magazijn al een stapel karton doen smeulen.

De brandweer gaat nu nog na of ook het dak eventueel schade heeft opgelopen. Een grote rookafzuiginstallatie moet het gebouw ontluchten.

Of er rook in de winkel is, wordt nagegaan. Normaal gaat Alma maandag gewoon voor het publiek open.  Er is een ramp vermeden.

Het gebouw is aan de achterkant gedeeltelijk zwart geblakerd.

De oorzaak van de brand is verdacht. Brandweer denkt aan brandstichting.
Er vielen geen gewonden.

Update 9u : De Alma is maandag gewoon open.  Er is binnen de winkel geen rookschade.  De brandvrije deuren hebben hun werk gedaan.

Politie Neteland doet het onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Foto's & redactie Ludo Coenen/  Niels Verellen / Nnieuws.